Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Bankierzy i nieświeży tuńczyk

22 lipca 1999 | Ekonomia | HB

NA MARGINESIE

Bankierzy i nieświeży tuńczyk

Jest lato i w gazetach pojawiają się informacje o zatruciach nieświeżymi lodami czy ciastkami. W tym roku podobnej treści informacja znalazła się nawet w ekonomicznym serwisie agencji Reutera. Otóż, dla dwudziestu sześciu bankierów wtorkowy lunch w Europejskim Banku Odbudowy i Rozwoju skończył się zatruciem i pobytem, na szczęście krótkim, w londyńskim szpitalu. Bankierzy, jak pisze Reuter, zatruli się tuńczykiem z bankowego bufetu. Z obsługi wydarzeń w EBOR redakcji "Rz" wiadomo, że są tam dwa bufety: jeden zwykły, dla szeregowych pracowników, a drugi dla kadry, bardzo drogi. Nie wiadomo, z którego pochodziło fatalne danie. Wiadomo jednak, że EBOR lubi zdecydowane rozwiązania: od środy tuńczyka już tam się nie podaje.

H.B.

Brak okładki

Wydanie: 1755

Spis treści
Zamów abonament