Słabo dostrzegana szansa
Można zarobić na królikach
Słabo dostrzegana szansa
To mięso ma prawie same zalety: dużo pełnowartościowego białka, wiele soli, witamin i mikroelementów. Zaliczane jest do żywności dietetycznej i poszukiwane na zagranicznych rynkach. Polska jednak nie wykorzystuje możliwości eksportu mięsa króliczego. Jego produkcja jest za mała i niepopularna.
We Włoszech spożycie mięsa królików, w przeliczeniu na mieszkańca, jest ponad 13 razy większe niż w Polsce, we Francji, Hiszpanii, Belgii,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta