Coraz więcej rzepaku w bakach
25 września 2007 | Ekonomia | Beata Drewnowska
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY Produkcja oleju jadalnego jest już mniej atrakcyjna Coraz więcej rzepaku w bakach Biopaliwa staną się siłą napędową polskiej branży tłuszczowej. Aby nie zmarnować szansy, coraz więcej producentów oleju stawia na produkcję estrów
Polskie zakłady tłuszczowe przerabiają rocznie około 1,5 mln ton rzepaku. Na cele spożywcze wykorzystują około 1 mln ton ziarna.
- Rynek biopaliw dopiero się w Polsce rozwija, dlatego firmy wykorzystują do ich produkcji...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta