Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najsmaczniejsze nasze chleby, miody, sery

14 czerwca 2012 | Życie Warszawy | Izabela Kraj

Pagórki mazowieckie, krupnik kurpiowski czy jagoda z żubrówką. To się jada w województwie

Marszałek Mazowsza przyznał wczoraj laury województwa najciekawszym lokalnym smakołykom.

Spośród 79 zgłoszonych przysmaków wybrano 14 laureatów, przyznano też dwa wyróżnienia.

Wśród tych nagrodzonych znalazły się właśnie pagórki mazowieckie, chleb żytni z żurawiną, ser biały z Markowej Zagrody, słoneczny olej z Zielonych Mostów Narwi, krupnik kurpiowski czy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9257

Wydanie: 9257

Spis treści

Pierwsza strona

Zamów abonament