Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Amerykańska mistrzyni francuskiej kuchni

14 sierpnia 2012 | Druga strona | rafm
1912–2004
źródło: Forum
1912–2004

Sto lat temu, 15 sierpnia 1912 r., przyszła na świat Julia Child, światowej sławy kucharka, wybrana w 1996 r. przez magazyn „TV Guide" do grona 50 telewizyjnych gwiazd wszech czasów.

Stała się ikoną amerykańskiej kultury popularnej dzięki programowi „The French Chef" („Francuski kuchmistrz"). – W jej programach widać było, że kocha to, co robi. Posiadła trudną umiejętność, aby pokazać swoją potrawę w taki sposób, by odbiorca stał się głodny – mówi kuchmistrz Robert Sowa. - Wspaniała kobieta, przeurocza, osiągnęła sukces w czasach, kiedy w telewizji liczyły się jeszcze kompetencje, a...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9309

Wydanie: 9309

Spis treści
Zamów abonament