Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Elementy drobiowe

16 listopada 1999 | Ekonomia | RD

ELEMENTY DROBIOWE

Ceny przetworów drobiowych na giełdach towarowych nie uległy istotnej zmianie. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka i indyka po 2,6 zł kg, udziec indyka bez kości - 8,8 zł kg, skrzydła indyka - 3,6 zł kg, podudzia indyka - 3,6 zł kg. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3,2 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione - 2,4 zł kg, porcje rosłowe - 1,2 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - od 3,3 do 3,4 zł kg, kaczki mrożone - 7 zł kg. Olsztyńska Giełda Zbożowa miała w sprzedaży udziec z indyka z kością - 4,6 zł kg, udziec z indyka bez kości - 8,5 zł kg, udziec z kurczaka - 7,8 zł kg, kury rosołowe - 0,8 USD kg. Giełda Rol-Petrol w Łodzi miała w sprzedaży mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,3 zł kg. Na Giełdzie Poznańskiej mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka kosztowało 2,55 zł kg.

Brak okładki

Wydanie: 1855

Spis treści
Zamów abonament