Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Giełdy towarowe

09 grudnia 1999 | Ekonomia | AS

ELEMENTY DROBIOWE

Ceny przetworów drobiowych nie uległy istotnym zmianom. Giełda Rol-Petrol w Łodzi proponowała mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,25 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało wątroby z kurczaka - 2,6 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,3 zł kg, skrzydła indyka - 3,6 zł kg, udziec indyka z kością, import z Kanady - 6 zł kg, udziec indyka bez kości import z Kanady - 9 zł. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3,2 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione - 2,4 zł kg, porcje rosołowe - 1,2 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - od 3,3 do 3,4 zł kg, kaczki mrożone - 6,8 zł kg, gęsi mrożone - 8,5 zł kg. Biuro maklerskie Krak-Brokers w Krakowie sprzedawało mięso mechanicznie odkostnione z drobiu mrożone - od 2,3 do 2,4 zł kg, skrzydełka z kurczaka - 2,7 zł kg, podudzia indyka z kością - 3,4 zł kg, udziec z indyka bez kości - 9,1 zł kg, skrzydła gęsie - 3 zł kg. Na Małopolskiej Giełdzie Towarowej mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka było po 2,3-2,4 zł kg, skrzydła kurczaka w bloku - 2,7 zł kg, podudzia z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1875

Spis treści
Zamów abonament