Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Solony śledź kontra nadziewane prosię

14 kwietnia 2006 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
źródło: Nieznane

TRADYCJE Wielkanoc w restauracjach Solony śledź kontra nadziewane prosię Zamiast przygotowywać w domu świąteczne przysmaki, możemy wybrać się na wielkanocną ucztę do restauracji. Czekają tam na nas zarówno tradycyjne potrawy, jak i ekstrawaganckie kulinarne kompozycje inspirowane Wielkanocą Belvedere, zawsze z klasą - także w święta. Szef kuchni proponuje zestaw dań inspirowanych wiosną i Wielkanocą (c) KUBA KAMIŃSKI Belvedere

ul. Agrykola 1, tel. 0 22 841 22 50

Szef kuchni Henryk Niecijowski przygotował specjalne wykwintne menu degustacyjne. Dostaniemy płatki wędzonego jesiotra z tatarem z jajka i czerwonym kawiorem, pasztet z sarny w bekonie podany z galaretką z żurawiny i marynowanym borowikiem, chrupiące zielone szparagi z carpaccio z rzodkiewki i koperku, krem z polnego szczawiu z faszerowanym jajkiem, zraziki z suma z leśnymi grzybami, świąteczną kaczkę podaną na trzy sposoby z sosem z dzikich pomarańczy oraz minibabę wielkanocną z bakaliami i sosem z krupniku. Cena: 145 zł od osoby. Restauracja otwarta w święta od godz. 12 do...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3815

Spis treści
Zamów abonament