Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Chcą pilnować jakości

21 marca 1996 | Ekonomia | ES

Federacja Polskich Producentów Żywności

Chcą pilnować jakości

-- Jakość blisko 50 proc. sprzedawanych w sklepach produktów spożywczych jest kwestionowana, a około 13 proc. stanowi zagrożenie dla zdrowia i życia konsumentów -- powiedział główny inspektor PIH, Ryszard Janczewski, podczas uroczystego podpisania umowy (20 bm. ) o utworzeniu Federacji Polskich Producentów Żywności.

Umowę o utworzeniu tej organizacji, która w imieniu producentów artykułów żywnościowych będzie zabiegać o stworzenie właściwego systemu kontroli żywności w Polsce, podpisali przedstawiciele kilkunastu największych, znanych na rynku, przedsiębiorstw spożywczych, m. in. takich firm, jak Alima Gerber, Kaliskie Zakłady Koncentratów Spożywczych Winiary, Pepsi Co Trading, Craft Jacobs Suchard czy Spółdzielnia Mleczarska Maćkowy. Prezesem federacji został Zbigniew Wróbel z Pepsi Co International. Federacja jest otwarta na akces nowych członków.

E. Sz.

Brak okładki

Wydanie: 705

Spis treści
Zamów abonament