Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szynki lepiej unikać

28 czerwca 2001 | Nauka i Technika | ZW

Zdrowie Dietetycy przestają odradzać spożywanie czerwonego mięsa

Szynki lepiej unikać

ZBIGNIEW WOJTASIŃSKI

Czerwone mięso nie zwiększa ryzyka raka jelita grubego. Należy jedynie ograniczyć spożycie szynki, baleronu, boczku i salami.

Wieprzowina, wołowina i baranina znalazły się na cenzurowanym już przed wielu laty. Wydawało się, że obfitujące w te produkty dieta zwiększa ryzyko zachorowania na raka, szczególnie, gdy jest uboga w warzywa i owoce. Dziś uczeni precyzują swe poglądy. Nadal twierdzą, że...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2352

Spis treści

Fotoreportaż

Zamów abonament