Każda oliwa kiedyś zmętnieje
Każda oliwa kiedyś zmętnieje
Organ celny musi zwrócić uwagę, że różne metody badania tego samego towaru dają odmienne wyniki co do jego właściwości. Nie można raz twierdzić, że ta sama oliwa mętnieje w temperaturze 9 st. C, kiedy indziej, że proces ten nigdy nie zachodzi, co umożliwia zastosowanie wyższego cła - orzekł wczoraj Naczelny Sąd Administracyjny.
Do wysokiej jakości oliwy sprowadzonej z Włoch, państwa Unii Europejskiej, spółka zastosowała obniżoną stawkę celną - 7,5 proc. Po...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta