Firmy w coraz lepszej kondycji
Firmy w coraz lepszej kondycji
Polskie firmy zajmujące się przetwórstwem mięsa, mimo spadających cen surowca, są w coraz lepszej kondycji finansowej. Stają się także coraz bardziej konkurencyjne w stosunku do firm europejskich, gdyż mają o 50 proc. niższe marże: ubojową i na wyroby gotowe.
Jednakże wykorzystanie szans eksportowych jest uzależnione od szybkiego wyeliminowania barier prawnych, związanych z bezpieczeństwem żywności i efektywności służb marketingowo-dystrybucyjnych.
Wzrost wpływów ze...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta