Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rynek zalewa podrabiana oliwa

30 marca 2012 | Ekonomia | b.d.

Połowa oliw extra vergine przebadanych przez włoskie laboratorium Chemiservice nie spełnia norm umożliwiających posługiwanie się tą nazwą

Ponad 100 mln zł wydali Polacy w 2011 r. na oliwy extra vergine, czyli z pierwszego tłoczenia – wynika z danych firmy badawczej Nielsen. Coraz większe zainteresowanie tymi produktami (w ubiegłym roku kupiliśmy prawie 13 proc. więcej oliw extra vergine niż w 2010 r.) nie idzie jednak w parze z wiedzą o nich. Wykorzystują to dystrybutorzy, sprzedając u nas jako extra vergine oliwy, które nie powinny posługiwać się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9196

Wydanie: 9196

Spis treści
Zamów abonament