Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Sushi w uboższym stylu

27 czerwca 2012 | Ekonomia | Katarzyna Kucharczyk
Sieć restauracji 77 Sushi się rozrasta.  Jej właściciel planuje  też wejście  w nowy  segment  rynku.  Będzie  otwierał małe punkty w  biurowcach
autor zdjęcia: Seweryn Sołtys
źródło: Fotorzepa
Sieć restauracji 77 Sushi się rozrasta. Jej właściciel planuje też wejście w nowy segment rynku. Będzie otwierał małe punkty w  biurowcach

Polacy tną wydatki. Restauracje muszą dostosować do tego ofertę

Co czwarta osoba jadająca poza domem deklaruje, że chodzi na sushi. Jednocześnie kryzys sprawił, że Polacy coraz częściej szukają tańszej oferty na rynku gastronomicznym. Firmy muszą więc dywersyfikować swoje biznesy. To przede wszystkim problem dla mniejszych graczy. Więksi dysponują kapitałem umożliwiającym realizowanie nowych inwestycji.

– My spadku liczby klientów w naszych restauracjach nie widzimy, ale i tak szukamy nowych możliwości, bo rynek sushi nie jest łatwy – mówi Tomasz Romanik, prezes Sakany prowadzącej restauracje...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9268

Wydanie: 9268

Spis treści
Zamów abonament