Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co w żółtym serze być powinno

08 sierpnia 2013 | Druga strona | Agnieszka Kalinowska
źródło: archiwum prywatne

Rozmowa dla „Rzeczpospolitej” | 
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk

Polacy produkują i eksportują coraz więcej sera. Jak ta dzisiejsza produkcja właściwie wygląda?

Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Jest ser i ser. Do produkcji sera powinny być używane mleko i tłuszcz mleczny. Ale w tej chwili wiele firm zamiast tłuszczu mlecznego dodaje tłuszcze roślinne. I to już nie jest taki ser jak ten klasyczny. To, co mamy na rynku, to nie jest tak naprawdę to, co w żółtym serze być powinno. Pojawiło się bardzo dużo...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9608

Wydanie: 9608

Spis treści
Zamów abonament