Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Majonez jest z nami od zawsze

26 marca 2018 | Trzecia strona
Robert Makłowicz, dziennikarz, krytyk kulinarny.
autor zdjęcia: Sławomir Mielnik
źródło: Rzeczpospolita
Robert Makłowicz, dziennikarz, krytyk kulinarny.

Robert Makłowicz, dziennikarz, krytyk kulinarny.

Rz: Przed świętami wydajemy ogromne sumy na majonez. W ubiegłym roku w tym okresie Polacy wydali na niego 146 mln zł. Skąd majonez w ogóle wziął się na świątecznym stole?

Robert Makłowicz: Z czymś przecież trzeba zjeść jajka na twardo czy sałatkę jarzynową. W tym celu używamy ogromnych ilości majonezu, który jest pewnego rodzaju wypełniaczem związującym sałatki. Świąteczne śniadanie jest biesiadą najczęściej na zimno; wymagane...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11011

Wydanie: 11011

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament