Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Technologia ma wpływ na smak

18 kwietnia 2018 | Biznes Trendy
źródło: materiały prasowe

rozmowa | Joanna Luto, menedżer marki JURA w Polsce. Ekspert radzi, jak wybrać ekspres do kawy

Ekspresy przelewowe, kapsułkowe, kolbowe, automatyczne - wybór urządzeń do parzenia kawy jest spory. Czym się kierować, wybierając ekspres do biura?

Joanna Luto: Kultura picia kawy w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie, klienci dokładnie wiedzą, czego oczekują zamawiając espresso czy latte macchiato. Do tego potrzebny jest ekspres do kawy. Ekspresy automatyczne w większości przygotowują szeroki asortyment specjałów kawowych, również tych z dodatkiem mleka i pianki mlecznej, za naciśnięciem jednego przycisku. Mamy pewność, że wszystkie kawy będą powtarzalne, czyli ich smak, aromat i intensywność, jak również wygląd, będą takie same. Tu do zaparzenia kawy nie potrzeba baristy ani szkoleń. Wystarczy wcisnąć jeden przycisk. Utrzymanie czystości ekspresu jest równie łatwe i odbywa się za naciśnięciem jednego przycisku. Jeśli zamierzamy długotrwale z nich korzystać, jest to najbardziej ekonomiczny...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Wydanie: 11030

Wydanie: 11030

Spis treści

Monitor wolniej przedsiębiorczości

Zamów abonament