Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Może być droższa, byleby zdrowa

31 października 2018 | Raporty RZ
≥Dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność
źródło: AdobeStock
≥Dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność

Żywność | Rewolucyjne zmiany w zwyczajach konsumentów

 

Cena zawsze była dla Polaków głównym kryterium wyboru produktów spożywczych. W ostatnich latach można jednak zaobserwować stały wzrost zainteresowania szeroko rozumianą zdrową żywnością.

Jak wynika z badań firmy Open Research, niemal dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność podczas wizyt w sklepie. Do tej wyraźnej tendencji dostosowują się sieci handlowe oraz producenci artykułów spożywczych. Wciąż jednak tylko nieco ponad połowa konsumentów uważa, że dostęp do tego rodzaju produktów jest łatwy.

Bez niepożądanych składników

51 proc. ankietowanych twierdzi, że kupuje...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11194

Wydanie: 11194

Spis treści
Zamów abonament