Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Serowarzy zaskakują smakami

11 kwietnia 2019 | Dodatki Jednodniowe
źródło: materiały prasowe

rozmowa | Jakub Krężel, ekspert w dziedzinie serowarstwa, właściciel sklepu.

 

Co decyduje o smaku sera, białego i żółtego?

Jakub Krężel: Na smak wpływ ma mnóstwo czynników. Zaczynając od gatunku zwierząt, poprzez ich rasę, pastwiska i łąki, na których się pasą, a kończąc na recepturze, mikroflorze i sposobie dojrzewania sera. To wszystko sprawia, że są one tak różnorodne i mogą smakować zarówno śmietankowo łagodnie, jak i ostro pikantnie.

Dobra jakość mleka decyduje o smaku produktów mlecznych. Czy w sklepach można kupić mleko takie, jak kiedyś?

Mleko w mleczarniach jest mieszane. Zatem nawet jeśli mamy doskonałe mleko z dobrego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Wydanie: 11329

Wydanie: 11329

Spis treści

Komunikaty

Zamów abonament