Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Towary: stabilizacja cen wołowiny

13 czerwca 1998 | Ekonomia | EZ

Towary: stabilizacja cen wołowiny

W ciągu minionego tygodnia umocniła się tendencja w kierunku stabilizacji cen żywca wołowego, co wynika z malejącej podaży bydła dorosłego, które znajduje się obecnie na pastwiskach i rosnącej na rynku ilości bydła młodego. W tej sytuacji ceny mięsa wołowego pozostają od kilku tygodni na tym samym poziomie. PISiPAR zanotował minimalny spadek cen bydła wgranicach 0, 5 proc.

Na przykład Giełda Poznańska sprzedawała w ubiegłym tygodniu ćwierci wołowe schłodzone w cenie od 4200 do 4900 zł/ t, a mrożone w cenie 4350 zł/ t. Cały rynek mięsa przeżywa stagnację, co jest charakterystyczne dla tej pory roku. Nadmiar towaru -- także mięsa wieprzowego i jego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1412

Spis treści

Styl życia

Zamów abonament