To, co pod wodą
SZTUKA WYDAWANIA PIENIĘDZY
To, co pod wodą
Między nurkami i rekinami obowiązuje dżentelmeńska umowa: raczej nie zjadają się nawzajem. Wyjątek: kiedy rekin jest głodny, a nurek głupi. Nurków i rekinyłączy jedna wielka miłość -- uwielbiają jeść owoce morza.
DANUTA WALEWSKA
Zbliża się sezon powszechnego grillowania na balkonach, działkach i w ogrodach. Niestety, najlepiej udają się tłuściutkie wieprzowe kotleciki, które po zamarynowaniu, naturalnie bez solenia, bo mięso będzie suche, kładziemy na ruszcie. Zapijamy je potem czerwonym winem, bo wierzymy, że w ten sposób cholesterol nie będzie tak złośliwy, żeby pozostawić ślady podczas następnego badania krwi. Nie łudźmy się, pozostawi. I chociaż bardzo współczuję producentom świń zpowodu niskich cen wieprzowiny, to nie ukrywam, że jeśli kiedykolwiek mam do wyboru mięso lub owoce morza, zawsze wybiorę to...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta