Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

I pieróg potęgą jest

04 czerwca 2004 | Rzeczpospolita poleca | JS
źródło: Nieznane

II Festiwal Pierogów (14 - 15 sierpnia)

Rozmowa z Jackiem Łodzińskim, krakowskim restauratorem

I pieróg potęgą jest

Kramy w staropolskiej oprawie z mnóstwem ziół staną na Rynku FOT. TOMASZ ŻUREK

Czy to nie przesada: pierogi tematem festiwalu?

Dlaczego o jedzeniu nie mówić w sposób doniosły, doceniać kunsztu przyrządzania dobrych potraw? Robią to Włosi, Francuzi, Chińczycy. Dlatego ich kuchnia jest tak znana na świecie. Czemu więc nie chwalić się najlepszymi potrawami polskiej kuchni?

Pierogami?

To im się należy, bo jest w nich coś niezwykłego. Oprócz chleba żaden pokarm nie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3244

Spis treści
Zamów abonament