Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Modyfikowany łosoś na stół

14 lipca 2010 | Nauka | Dział Nauki

Łososie w amerykańskich supermarketach będą mogły wkrótce ważyć nawet 250 kg. To dzięki pomieszaniu genów atlantyckiego łososia szlachetnego i czawyczy – łososia pacyficznego. Taką rybę ma wkrótce na amerykańskie stoły dopuścić Agencja ds. Żywności i Leków (FDA). Naukowcy ostrzegają, że transgeniczny łosoś może się wymknąć z farm hodowlanych i dostać do wód oceanu. Wtedy zagroziłby dziko żyjącym krewniakom. Firma AquaBounty uspokaja – wszystkie ryby, samice, będą sterylne. —McGlatchy Newspapers

Brak okładki

Wydanie: 8673

Spis treści
Zamów abonament