Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kłopotliwa nadprodukcja

19 marca 1999 | Ekonomia | ES

Rynek drobiu

Kłopotliwa nadprodukcja

W ubiegłym roku spożycie mięsa drobiowego w Polsce wynosiło średnio 14 kg na osobę i było o 18 proc. wyższe niż w roku 1997. Produkcja tego mięsa zwiększyła się o 14 proc. Utrzymujący się jednocześnie import mięsa drobiowego i mniejsze możliwości eksportu na wschód spowodowały nadmiar drobiu na rynku.

W przeliczeniu na mieszkańca spożycie mięsa drobiowego jest już obecnie rekordowe,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1650

Spis treści
Zamów abonament