Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Elementy drobiowe

05 października 1999 | Ekonomia | AS

ELEMENTY DROBIOWE

Ceny przetworów drobiowych są ostatnio ustabilizowane. Giełda Rol-Petrol w Łodzi proponowała mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,6 zł kg, udziec z indyka - 8,6 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,6 zł kg, filety z udźca indyka - 8,2 zł kg, skrzydła indyka - 3,6 zł kg. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione - 2,4 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - od 3,5 do 3,6 zł kg, kaczki mrożone - 7,6 zł kg, gęsi mrożone - 8 zł kg. Olsztyńska Giełda Towarowa wystawiała udziec z indyka bez kości - 8,5 zł kg, piersi z gęsi bez kości, mrożone - 20,5 tys. zł t, podudzia z indyka - 2,9 zł kg, z kurczaka - 7,7 zł kg, udziec z kurczaka - 7,8 tys. zł t, udziec z indyka - 4,6 tys. zł t, żołądki z kurczaka - 2,6 tys. zł t. Na Giełdzie Poznańskiej mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka było po 2,4-2,5 zł kg,

Brak okładki

Wydanie: 1821

Spis treści
Zamów abonament