Informacje
Informacje
Stabilizacja narynku mięsnym
W tym tygodniu utrwaliła się, zapoczątkowana już w końcu sierpnia, stabilizacja na rynku mięsnym. Stopniowo rośnie podaż wieprzowiny i to głównie mięsa krajowego. Do uspokojenia w handlu mięsem w niewielkim stopniu przyczyniła się obniżka opłat wyrównawczych na półtusze wieprzowe, bowiem one akurat były sprowadzane w małych ilościach. Przedmiotem zakupu za granicą były i są głównie tzw. elementy, jak szynka, schab, łopatka, karkówka, a na to mięso opłaty pozostały na dotychczasowym poziomie. Natomiast znaczący wpływ na normalizację sytuacji miało...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)