Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Informacje

09 września 1994 | Ekonomia | AS

Informacje

Stabilizacja narynku mięsnym

W tym tygodniu utrwaliła się, zapoczątkowana już w końcu sierpnia, stabilizacja na rynku mięsnym. Stopniowo rośnie podaż wieprzowiny i to głównie mięsa krajowego. Do uspokojenia w handlu mięsem w niewielkim stopniu przyczyniła się obniżka opłat wyrównawczych na półtusze wieprzowe, bowiem one akurat były sprowadzane w małych ilościach. Przedmiotem zakupu za granicą były i są głównie tzw. elementy, jak szynka, schab, łopatka, karkówka, a na to mięso opłaty pozostały na dotychczasowym poziomie. Natomiast znaczący wpływ na normalizację sytuacji miało...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 266

Spis treści
Zamów abonament