Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wieprzowina zaczyna drożeć

08 marca 2000 | Ekonomia | AS
źródło: Nieznane

MIĘSO

Maleje skup żywca

Wieprzowina zaczyna drożeć

Na rynku mięsnym przez kilka ostatnich tygodni utrzymywała się znacząca przewaga podaży nad popytem. Ceny od połowy stycznia do końca lutego zmieniały się niewiele, a przy zawieraniu konkretnych transakcji kupujący mogli wynegocjować spore obniżki. Dopiero w ostatnich dniach na giełdach towarowych odnotowano wzrost cen półtusz, a w konsekwencji i innych mięs wieprzowych.

Ten na razie wprawdzie niewielki, ale jednak ruch cen w górę to rezultat zmniejszającego się od połowy minionego miesiąca skupu żywca...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1955

Spis treści

Media, Internet

Zamów abonament