Mięsny gigant
Powstaje największa grupa na rynku
Mięsny gigant
Branża mięsna: zakłady utrzymają eksport
Jeszcze w tym roku z połączenia Sokołowa, Farm Foodu, Jarosławia i Mięstaru ma powstać największa w Polsce grupa przetwórstwa mięsnego. Zakładem przejmującym pozostałe będzie Sokołów. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów zgodził się już na tę fuzję.
Spółki są po audycie finansowym i możliwe jest już wyliczenie parytetu wymiany akcji pomiędzy zakładami biorącymi udział w fuzji. Ich zatwierdzenie, podobnie jak podjęcie uchwał akceptujących inne warunki połączenia, odbędzie się na czterech walnych zgromadzeniach akcjonariuszy, zaplanowanych na maj tego roku. Również na maj przewidziano złożenie prospektu emisyjnego w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd. Pierwsze notowanie zasymilowanych akcji jest możliwe na przełomie września i października 2000 r.
W grudniu 1999 r. zarządy Sokołowa, Farm Food, Jarosławia i Mięstaru podpisały porozumienie o fuzji, które zaakceptowały rady nadzorcze tych zakładów. Zamiar łączenia zgłoszono do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Komisji Papierów Wartościowych i Giełd.
-...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta