Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ceny skupu żywca

18 kwietnia 2000 | Ekonomia | RD

PODROBY

Ceny podrobów nie uległy istotnej zmianie. Na Giełdzie Galicyjskiej wątroby wieprzowe oferowano w cenie 2,72 zł kg. Biuro Maklerskie Krak-Brokers wystawiało skórki wieprzowe po 0,9-1,5 zł kg, nogi wieprzowe - od 0,6 do 0,9 zł kg, podgardle bez skóry - od 2,4 do 2,8 zł kg, głowy wieprzowe - 0,8 do 1 zł kg, flaki z USA - 5,4 do 5,5 zł kg. Na Giełdzie Poznańskiej ozory wieprzowe mrożone z importu kosztowały 5,2 zł kg, podgardle mrożone bez skóry - od 2,6 do 2,9 zł kg, wątroby wieprzowe mrożone z importu - 2,3 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel oferowało flaki wołowe po 4,8 zł kg, wątroby wołowe - 2,6 zł kg, wątroby wieprzowe - 2,3 zł kg, podgardle - 2,6 zł kg, serca wieprzowe - 2,7 zł kg, ozory - 4,8 zł kg. Giełda Rol-Petrol miała w sprzedaży skórki po 0,95 zł kg, wątroby wieprzowe - od 2,3 zł kg. Na Giełdzie Łódzkiej wątroby wieprzowe były po 2-2,1 zł kg, ozory wieprzowe z importu - od 5,2 do 5,3 zł kg, głowy wieprzowe - od 0,95 do 1,15 zł kg, serca wieprzowe - od 3,05 do 3,25 zł kg, skórki wieprzowe -...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1990

Spis treści
Zamów abonament