Drożeje wieprzowina
Drożeje wieprzowina
Rynek mięsny jest u nas nieprzewidywalny - twierdzą maklerzy. Kolejny tego przykład przyniosły ostatnie dni. Mimo trwających jeszcze wakacji, a przede wszystkim - w trakcie rzadkich w polskim klimacie upałów, które zwykle ograniczają spożycie mięsa, w ciągu minionego tygodnia ogromnie zwiększyło się zapotrzebowanie na surowiec wieprzowy. Spowodowało to wzrost cen żywca i półtusz. Za świeże kl. R we wtorek na giełdach trzeba było zapłacić...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)
