Akrylamid do badania
Akrylamid do badania
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zainteresowała się problemem akrylamidu znajdującego się w żywności. Akrylamid podejrzewany jest o powodowanie chorób nowotworowych. Duże ilości tego związku wykryli w smażonych i pieczonych produktach żywnościowych szwedzcy naukowcy - "Rzeczpospolita" informowała o tym w kwietniu tego roku.
Już wtedy potencjalne zagrożenie wywołało niepokój WHO. Dopiero teraz jednak zdecydowano się na zorganizowanie - wspólnie z Organizacją Narodów Zjednoczonych do...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta