Kulinarna pustynia
Kulinarna pustynia
Polska stara się zarejestrować w Brukseli górski oscypek, jednak warunki jego produkcji są sprzeczne z unijnymi normami sanitarnymi
(c) DARIUSZ GACEK
Polska, poza Luksemburgiem, może wkrótce okazać się jedynym krajem Unii Europejskiej, który nie ma żadnego produktu spożywczego o chronionej nazwie regionalnej. Staramy się zarejestrować w Brukseli górski oscypek, jednak warunki jego produkcji są sprzeczne z unijnymi normami sanitarnymi. Inny pomysł to bryndza, ale tu mogą nas ubiec...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)
