Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Nad modrym Dunajem

30 sierpnia 1995 | Moje Podróże | NS

Podróże kulinarne

Nad modrym Dunajem

Z pierwszego pobytu w Wiedniu zapamiętałem sprzedawaną na ulicy paprykę faszerowaną kwaszoną kapustą i chyba swoiście austriacką zupę z pulpetami z wątróbek (leber knüdel suppe) . Odwiedzający Austrię smakosz winien skosztować "u źródła" sznycla (wiener schitzel) , popróbować bogactwa wędlin (parówek, szynek i kiełbas) . Na przekąskę może zamówić ser liptauer o ostrym smaku lub oryginalną cielęcinę marynowaną...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 568

Spis treści
Zamów abonament