Browary wchodzą do pubów po prestiż
- Producenci piwa zazwyczaj nie zarabiają na jego sprzedaży w gastronomii z powodu wysokich kosztów, które ponoszą przy współpracy z lokalami. Na prawdziwe zyski można liczyć jedynie latem - mówi Danuta Gut, dyrektor Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego. Właśnie z tego powodu od trzech lat beczkowego piwa nie sprzedaje w pubach Browar Belgia z Kielc. - Obroty nie rekompensowały naszych wydatków - przyznaje Aleksander Chmielewski, dyrektor generalny Belgii. Dziś w lokalach można kupić tylko niewielkie ilości...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta