Polacy nie polubili strusiny
Dwanaście tysięcy strusi traci co roku życie w polskich rzeźniach. Uzyskuje się z nich łącznie blisko 500 ton mięsa, które niemal w całości trafia za granicę. - Polska należy do czołówki producentów mięsa strusiego w Unii Europejskiej - wyjaśnia Henryk Naranowicz, prezes Polskiego Związku Hodowców Strusi. Katowicki Mobax eksportuje 98 procent swoich produktów. Steki i filety kupują od firmy głównie odbiorcy we Francji, Szwajcarii, Niemczech, a ostatnio w Wielkiej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta