Piekarze: supermarketom dziękujemy
Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że na koniec 2005 roku było w Polsce około 4,3 tys. punktów sprzedaży pieczywa i wyrobów cukierniczych. Instytut Polskie Pieczywo szacuje, że w ciągu ostatniego roku ich liczba zwiększyła się o 5 procent. - Piekarze coraz częściej otwierają własne punkty sprzedaży, ponieważ dzięki temu gwarantują sobie dostęp do rynku zbytu - uważa Grzegorz Nowakowski, dyrektor instytutu.
U siebie łatwiejNa rozwijaniu sieci własnych sklepów z pieczywem oraz wyrobami ciastkarskimi chce się w najbliższym czasie skoncentrować poznańska Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska Fawor. Na razie, łącznie z prowadzonymi przez...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta