Informacje
Informacje
Dania w restauracjach
Restauracja żydowska " Menora", Warszawa, plac Grzybowski 2 Wszystkie potrawy w tej restauracji są koszerne. A oto ceny niektórych dań z karty:
Przekąski zimne: śledź w oleju -- 25 tys. zł, śledź po żydowsku -- 28 tys. zł, karp po żydowsku -- 45 tys. zł, sałatka drobiowa -- 42 tys. zł, befsztyk tatarski -- 42 tys. zł, kawior żydowski z wątróbek -- 26 tys. zł, sałatka jajeczna -- 23 tys. zł, sałatka z fasoli -- 18 tys. zł, półmisek przekąsek dla dwóch osób -- 160 tys. zł. Przekąski gorące: kreplech (pierogi z mięsem) -- 48 tys. zł, kefta -- 60 tys. zł, papryka faszerowana z sosem pomidorowym -- 55 tys. zł. Zupy: kreplech w rosole -- 17 tys. zł, barszcz czerwony z kreplechem -- 18 tys. zł,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta