Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wołowina dla bogaczy

20 czerwca 2012 | Druga strona | Michał Płociński

Rozmowa z prof. Jarosław Dumanowski, historykiem sztuki kulinarnej, UMK

Rz: Polacy jedzą bardzo mało wołowiny. Najnowsze prognozy mówią, że będzie jeszcze gorzej. Wołowina jest za droga?

Jarosław Dumanowski: Jemy głównie mięsa najbardziej uprzemysłowione, a one są znacznie tańsze. Masowa industrializacja hodowli świń i kurczaków spowodowała, że w naszym jadłospisie nie ma już praktycznie miejsca na inne mięsa.

A jak to wyglądało dawniej?

Kiedyś wołowiny...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9262

Wydanie: 9262

Spis treści
Zamów abonament