Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przepisy z wołowiny dla początkujących i zawansowanych

07 września 2012 | Odkryj dobre polskie mięso
Stek z antrykotu na gorącym półmisku z zieloną fasolką i smażonymi ziemniakami
autor zdjęcia: Marcin Suchenek
źródło: Fotorzepa
Stek z antrykotu na gorącym półmisku z zieloną fasolką i smażonymi ziemniakami
Policzek wołowy w winie aroniowym z kaszą gryczaną i kremem z kalafiora
autor zdjęcia: Marcin Suchenek
źródło: Fotorzepa
Policzek wołowy w winie aroniowym z kaszą gryczaną i kremem z kalafiora
Carpaccio wołowe z mieszaną sałatą, smażone prawdziwki
autor zdjęcia: Marcin Suchenek
źródło: Fotorzepa
Carpaccio wołowe z mieszaną sałatą, smażone prawdziwki
Rozbef wołowy w pieczywie czosnkowym, smażone ziemniaki
autor zdjęcia: Marcin Suchenek
źródło: Fotorzepa
Rozbef wołowy w pieczywie czosnkowym, smażone ziemniaki

Stek z antrykotu na gorącym półmisku z zieloną fasolką i smażonymi ziemniakami

Czas przygotowania: 35 min

Składniki:

antrykot bez kości 1,2 kg

młode ziemniaki 0,6 kg

zielona fasolka 0,3 kg

tymianek 4 gałązki

cebulka cukrowa 0,2 kg

olej rzepakowy 0,2 l

masło

czosnek 4 ząbki

pietruszka 10 g

tymianek  10 g

rozmaryn 10 g

czarny pieprz, sól do smaku

Sposób przyrządzenia:

Antrykot podzielić na steki po 0,3 kg, obtoczyć w oliwie i grillować z każdej strony po 3 min, następnie odłożyć w ciepłe miejsce na 2 min. Ziemniaki ugotować w łupinach, przekroić i usmażyć na oleju z cebulą cukrową, zieloną fasolkę obgotować i obsmażyć.

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, następnie przesmażyć z cebulą i przyprawić.

Masło wymieszać z posiekanym czosnkiem, pietruszką, tymiankiem i rozmarynem oraz solą i mielonym pieprzem....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9329

Wydanie: 9329

Spis treści

Moje podróże

Ekonomia

Rząd tnie prognozy, ożywienie nie nadejdzie szybko
Albo dopłaty, albo podatki
Biznes z Chińczykami trzeba prowadzić cierpliwie
Ceny wieprzowiny poszybują w górę
Cytat dnia: Jacek Rostowski, minister finansów (pap)
EBC kupi obligacje bankrutów
EBC wsparł złotego
Fantazje Europy o nowym gazie
KGHM prowadzi audyt grupy kapitałowej
Kalendarium gospodarcze
Liczba dnia: 10,2 proc. bezrobocie we Francji
Lokalni przywódcy rozumnego dialogu
Maleje sprzedaż soków, zyskuje woda
Młodzi też dyskutowali o kryzysie gospodarczym
Na mieszkanie wydajemy nawet 100 tys. zł mniej
Nie wiemy, że oszczędności w OFE można dziedziczyć
O nich będzie głośno w przyszłym tygodniu
OFE: rekordowy poziom depozytów
Optymizm powrócił
PZU, PKO BP i GPW – na sprzedaż w przyszłym roku
Państwo wyciąga pomocną dłoń do Polimeksu-Mostostalu
Polacy wolą bezpiecznie oszczędzać
Popyt na informacje nie spada
Powiedzieli
Pracodawcy nie zamierzają szarżować ze zwolnieniami
Profesjonalne do­radz­two dla firm
Przeregulowanie rynku może być drogą donikąd
Rośnie popyt na telewizory z dostępem do Internetu
Rynek boi się o płynność dewelopera
Rynkowy przewrót Amazonu
Sezon na gotówkę
Skąd się bierze 120 proc. zysku w dwa lata bez hossy
Trzeba więcej miliardów euro
Trzeba rozmawiać o pracy
W skrócie
Wpływy z abonamentu przekroczą 0,5 mld zł
Wymuszony sojusz z Emirates
Zbawienny wpływ wód
Zbrojeniowe manewry w Kielcach
Zmiany w mediach
Złe długi wciąż dają zarobić
Zamów abonament