Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Biotechnologia

09 kwietnia 2013 | Nauka | Dział Nauki

- Metodę uzyskiwania kurzych i przepiórczych jaj wzbogaconych o witaminy i wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 opracowali naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Uzyskali z nich preparaty przeznaczone do wykorzystywania jako suplementy diety w leczeniu nadciśnienia. Kury i przepiórki znoszące udoskonalone jaja karmiono m.in. substancjami pochodzącymi z alg. Na projekt „Ovocura" wydano 25 mln zł.

Wydanie: 9507

Wydanie: 9507

Spis treści
Zamów abonament