Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Brakuje tanich knajp z jedzeniem etnicznym

11 kwietnia 2017 | Trzecia strona | Katarzyna Płachta
źródło: materiały prasowe

Tadeusz Müller, konsultant w branży restauracyjnej.

Rzeczpospolita: Polacy coraz częściej chodzą do restauracji. Jak to wpływa na naszą gastronomię?

Tadeusz Müller: Rzeczywiście polubiliśmy jadać na mieście. Po pierwsze, ceny stają się coraz niższe. Po drugie, kucharze coraz bardziej się starają i wprowadzają do swojej kuchni zaawansowane techniki przyrządzania posiłków. I po trzecie – dzięki tym trendom powstaje coraz więcej restauracji.

Czy zatem nie grozi nam przesycenie rynku?

Może to nastąpić szybciej, niż nam się wydaje. Niektóre badania przewidują, że dojdzie do tego już w przyszłym roku. Myślę,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10723

Wydanie: 10723

Spis treści
Zamów abonament