Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kluski dolnośląskie

30 czerwca 2017 | Trzecia strona | Jan Bończa-Szabłowski

Czy wie pan, po co jest to zagłębienie w kluskach śląskich? – zapytała mnie kiedyś znana aktorka Ewa Ziętek. – Na tłuszczyk – odpowiedziała z triumfem, widząc, że nie mam pojęcia. Nie wiem, czy Dolny Śląsk tak jak Śląsk ma swoje kluski, ale z pewnością zarówno turyści, jak i mieszkańcy mogą tu znaleźć wiele innych potraw, które kuszą podniebienie.

Ta ilość potraw znacznie się powiększyła – jak pisze Danuta Walewska – gdy stolica Dolnego Śląska stałą się Europejską Stolicą Kultury. W niewielkich knajpkach w regionie zjemy znacznie taniej niż w dużym mieście. Tam jest...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10788

Wydanie: 10788

Spis treści
Zamów abonament