Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najświeższa kiełbasa świata

15 czerwca 2010 | Życie Warszawy | Piotr Szymaniak
Zdjęcie zostało wykonane przez czytelnika „ŻW” 12 czerwca 2010 r. Widniejąca na etykiecie data pakowania to 13 czerwca 2010 r.
autor zdjęcia: Krzysztof Bielecki
źródło: Fotorzepa
Zdjęcie zostało wykonane przez czytelnika „ŻW” 12 czerwca 2010 r. Widniejąca na etykiecie data pakowania to 13 czerwca 2010 r.

Marek Kondrat miał rację, kiedy w telewizyjnej reklamie zapewniał, że nasza kiełbasa przegoniła ich kiełbasę. W Auchan można kupić wędlinę na grilla, która została zapakowana... dzień później

– W sobotę w hipermarkecie Auchan przy Modlińskiej kupowałem mięso na grilla – opowiada Krzysztof Bielecki. – Jestem raczej świadomym konsumentem, więc sprawdzam etykiety produktów, zwłaszcza jak kupuję mięso. Ale to, co zobaczyłem, przeszło moje najśmielsze oczekiwania.

Okazało się, że według informacji zawartych na etykiecie, mięso, które kupił nasz czytelnik, zostało zapakowane... dzień później.

– Teraz nie wiem, czy Auchan dysponuje jakąś pozaziemską technologią pozwalającą na zaginanie czasoprzestrzeni, czy kiełbasa była np. przepakowywana – zastanawia się Bielecki.

Jak to możliwe? – To pomyłka naszego pracownika – wyjaśnia Dorota Patejko, rzecznik prasowy sieci. – Datowniki są ustawiane ręcznie i ktoś musiał nieopatrznie je przestawić. Zapewniam jednak, że mięso było świeże, w końcu klient je zjadł. Poza tym jesteśmy bardzo rygorystycznie kontrolowani przez sanepid i służby weterynaryjne – dodaje.

Brak okładki

Wydanie: 8648

Spis treści
Zamów abonament