Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Prawo pomoże

26 czerwca 2010 | Nauka | Krzysztof Kowalski

150 tys. ludzi rocznie można ocalić, przeprowadzając zmiany w produktach spożywczych – twierdzi brytyjski Narodowy Instytut Zdrowia i Doskonałości Klinicznej (NICE). Instytut postuluje zakaz używania tłuszczów nienasyconych, zmniejszenie dziennej dawki soli, zakaz reklam wysokotłuszczowych posiłków przed godziną 21, aby chronić najmłodszych. Produkty o niskiej zawartości tłuszczów i soli powinny być tańsze dzięki rządowym dotacjom.

Brak okładki

Wydanie: 8658

Spis treści
Zamów abonament