Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rybka po angielsku

27 sierpnia 2010 | Po godzinach | Maria Synoradzka
To miejsce  działa zgodnie z założeniem jedz szybko albo bierz  ze sobą
autor zdjęcia: Radek Pasterski
źródło: Fotorzepa
To miejsce działa zgodnie z założeniem jedz szybko albo bierz ze sobą

Fish and Chips, ul. Koszykowa 30, tel. 692 240 804, czynne od poniedziałku do piątku w godz. 10 – 22, w soboty w godz. 11 – 22, w niedziele w godz. 11 – 19, można płacić kartą Informacje dodatkowe:  • parking – nie • klimatyzacja – tak • sektor dla palących – nie • karta win – nie • menu i atrakcje dla dzieci – nie • Internet bezprzewodowy – nie

Kuchnia angielska, będąca przez lata w pogardzie zarówno wśród rdzennych wyspiarzy, jak i kontynentalnych Europejczyków, od jakiegoś czasu wydobywa się z marketingowego kryzysu. Pomaga jej moda na slow food, organiczną żywność czy naturalne procesy kuchenne bez wspomagaczy. No i pojawienie się fascynatów w stylu Fergusa Hendersona, promotora jedzenia od nosa do ogona, czyli bez marudzenia na podroby, ryjki, nóżki i ogonki. Jedna wizyta w jego knajpie w Londynie kompletnie zmienia postrzeganie brytyjskiej kuchni, znanej powszechnie z oklepanych hotelowych śniadań i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8711

Spis treści
Zamów abonament