Niskosłodzone, ale w małych opakowaniach
Niskosłodzone, ale w małych opakowaniach
Na rynku pojawia się coraz więcej dżemów oferowanych przez rozmaite wytwórnie. Konsumencki Instytut Jakości zlecił ostatnio Centrum Naukowo-Wdrożeniowemu SGGW przeprowadzenie oceny porównawczej dżemów truskawkowych niskosłodzonych z kilku zakładów.
Przy produkcji dżemów skład przetwarzanych owoców ulega istotnym zmianom: maleje zawartość wody (z 80 -- 90 proc. w owocach świeżych do 40 -- 50 proc....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta