Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Informacje

03 grudnia 1993 | Ekonomia | AS

Informacje

Spadek cen wieprzowiny

W ostatnim tygodniu sytuacja na rynku mięsnym uległa gwałtownej zmianie. Maklerzy przepowiadali w ubiegłym tygodniu, że ceny wieprzowiny nie będą rosły, tymczasem nastąpił bardzo znaczny ich spadek. W przypadku żywca -- w granicach 20-25 proc. Przed 7-9 dniami na giełdach dochodziło do transakcji, w przypadku żywca po cenach 29-30 tys. zł kg, obecnie sprzedaje się tuczniki po 20-22 tys. zł kg. Za półtusze wieprzowe nikt nie chce płacić więcej niż 34-35 tys. zł kg, podczas gdy przed paroma dniami cena sięgała 40 tys. zł za kg.

Takie zawirowanie cen spowodował znaczny wzrost...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 131

Spis treści
Zamów abonament