Najdroższe warzywa i masło
Ceny żywności w grudniu wzrosły o 2, 5 proc.
Najdroższe warzywa i masło
Żywność w trzeciej dekadzie grudnia ub. roku była droższa o 0, 3 proc. niż w drugiej i o 2, 5 proc. droższa niż przed miesiącem. Największy wpływ na średni wzrost cen w tym miesiącu miały takie produkty jak masło, tłuszcze, jaja oraz największa grupa: ziemniaki, warzywa, strączkowe, grzyby, owoce i przetwory -- wynika z danych GUS.
Wskaźnik cen obliczony z wyłączeniem tej grupy wyniósł 0, 1...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)