Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najdroższe warzywa i masło

09 stycznia 1997 | Ekonomia | AK

Ceny żywności w grudniu wzrosły o 2, 5 proc.

Najdroższe warzywa i masło

Żywność w trzeciej dekadzie grudnia ub. roku była droższa o 0, 3 proc. niż w drugiej i o 2, 5 proc. droższa niż przed miesiącem. Największy wpływ na średni wzrost cen w tym miesiącu miały takie produkty jak masło, tłuszcze, jaja oraz największa grupa: ziemniaki, warzywa, strączkowe, grzyby, owoce i przetwory -- wynika z danych GUS.

Wskaźnik cen obliczony z wyłączeniem tej grupy wyniósł 0, 1...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 962

Spis treści
Zamów abonament