Jakość pieczywa i przetworów zbożowych
BADANIA PIH
Bułka tarta najlepsza z własnej kuchni
Jakość pieczywa i przetworów zbożowych
Nadmierna wilgotność i zawartość popiołu, podwyższona rozpływalność glutenu, to najczęstsze wady, ujawnione w mąkach pszennych podczas niedawnej kontroli przetworów zbożowych, przeprowadzonej przez Państwową Inspekcję Handlową. Inspektorzy mieli również zastrzeżenia do kasz i płatków, które charakteryzowały się często niewłaściwą barwą, zawierały sporo zanieczyszczeń organicznych, ślady po obecności szkodników, miały nieodpowiedni zapach. Okazuje się także, że co czwarte opakowanie zawierało mniej produktu niż deklarował producent.
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)