Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jakość pieczywa i przetworów zbożowych

04 marca 1997 | Ekonomia | AS

BADANIA PIH

Bułka tarta najlepsza z własnej kuchni

Jakość pieczywa i przetworów zbożowych

Nadmierna wilgotność i zawartość popiołu, podwyższona rozpływalność glutenu, to najczęstsze wady, ujawnione w mąkach pszennych podczas niedawnej kontroli przetworów zbożowych, przeprowadzonej przez Państwową Inspekcję Handlową. Inspektorzy mieli również zastrzeżenia do kasz i płatków, które charakteryzowały się często niewłaściwą barwą, zawierały sporo zanieczyszczeń organicznych, ślady po obecności szkodników, miały nieodpowiedni zapach. Okazuje się także, że co czwarte opakowanie zawierało mniej produktu niż deklarował producent.

...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1011

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament