Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Lepsza kawa w Londynie

27 lipca 1998 | Ekonomia | DW

NAMARGINESIE

Lepsza kawa w Londynie

Nie jest wykluczone, że londyńczycy będą słynąć nie tylko z fatalnej kuchni, ale i z. .. bardzo dobrej kawy. Właściciele barków kawowych postanowili bowiem zainwestować w dobre ekspresy do kawy oraz w dostawców ziarna kawowego. Przejęli również kontrolę nad paleniem kawy, które teraz już najczęściej odbywa się w samej restauracji, tak aby kawa rzeczywiście była świeżo upalona. Właściciele kawiarni przyznali, że wpadli na ten pomysł po tym, gdy zaczęli wypiekać na miejscu ciastka i rogaliki. Analitycy z ABN Amro mają wątpliwości, czy takie przedsięwzięcie nie będzie zbyt ryzykowne. My uważamy, że nie, ponieważ do selekcjonowania i palenia kawy wzięli się w Londynie Włosi, a wiadomo, jakie espresso można wypić w ich rodzinnym kraju. Sugerujemy jeszcze delikatnie, żeby może londyńskie restauracje w większym stopniu niż dotychczas przekazać Chińczykom -- albo może tym samym Włochom.

d. w.

Brak okładki

Wydanie: 1449

Spis treści
Zamów abonament