Lepsza kawa w Londynie
NAMARGINESIE
Lepsza kawa w Londynie
Nie jest wykluczone, że londyńczycy będą słynąć nie tylko z fatalnej kuchni, ale i z. .. bardzo dobrej kawy. Właściciele barków kawowych postanowili bowiem zainwestować w dobre ekspresy do kawy oraz w dostawców ziarna kawowego. Przejęli również kontrolę nad paleniem kawy, które teraz już najczęściej odbywa się w samej restauracji, tak aby kawa rzeczywiście była świeżo upalona. Właściciele kawiarni przyznali, że wpadli na ten pomysł po tym, gdy zaczęli wypiekać na miejscu ciastka i rogaliki. Analitycy z ABN Amro mają wątpliwości, czy takie przedsięwzięcie nie będzie zbyt ryzykowne. My uważamy, że nie, ponieważ do selekcjonowania i palenia kawy wzięli się w Londynie Włosi, a wiadomo, jakie espresso można wypić w ich rodzinnym kraju. Sugerujemy jeszcze delikatnie, żeby może londyńskie restauracje w większym stopniu niż dotychczas przekazać Chińczykom -- albo może tym samym Włochom.
d. w.